Сумиста, Кеца и Вълев от „Килърите“ получиха доживотeн затвор

Сумиста, Кеца и Вълев от „Килърите“ получиха доживотeн затвор
Петър Стоянов бе признат за виновен в организирането на убийствата на Борислав Георгиев, Петър Лупов и Румен Рачев. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Петър Стоянов – Сумиста, от „Килърите“ получи доживотна присъда без право на замяна.

Шуменският окръжен съд призна подсъдимия по делото „Килърите“ Стоянов за виновен в организирането на убийствата на Борислав Георгиев, Петър Лупов и Румен Рачев, предадоха Информационна агенция „Фокус“ и БГНЕС.

Доживотната присъда е за всяко от трите престъпления, а за ръководенето на организираната престъпна група Сумиста получи 15 години затвор.

За подбудителство и помагачество на два побоя и палеж Стоянов получи присъди от три до 10 години.

Васил Костов – Кеца, пък бе признат за виновен по пет обвинения. Янко Попов – Туцо, получи 17 години затвор за убийството на Румен Рачев.

Прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна за Сумиста, Туцо, Васил Костов и за Георги Вълев. За другите двама държавното обвинение поиска доживотен затвор за Петър Атмаджов и 20 години за Райчо Стойнев.

За главатар на бандата прокуратурата сочи президента на Българската федерация по сумо Петър Стоянов, а негова дясна ръка бил бившият бодигард на Милчо Бонев – Бай Миле. Бизнесменът Георги Вълев пък е смятан за поръчител на две от убийствата.

Попов е с обвинение за участие в убийството на Рачев, както и за участие на високо ниво в организираната престъпна група на Сумиста.

Петър Атмаджов е участвал в убийствата на двама души, отговорен е и за нанасянето на две телесни повреди.

Райчо Стойнев, който е хижар в хижа „Вада“ в Рила, е укривал двамата физически убийци на Румен Рачев – Владимир Филев и Георги Трифонов.

Шестимата от „Килърите“ бяха задържани през 2010 г., като делото започна през юни 2011 г.

Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Кеца, Янко Попов – Туцо, бизнесменът Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев са съдени за участие в организирането на три убийства – на Борислав Георгиев, Петър Лупов и Румен Рачев, в нанасянето на две телесни повреди, два палежа и един взрив.

#Килърите #дело #затвор #доживотен затвор #Петър Стоянов #Сумиста #Васил Костов #Янко Попов #Туцо #Георги Вълев #Петър Атмаджов #Райчо Стойнев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници