Строителството на метрото до Бизнес парка започва в началото на 2013 г.

Строителството на метрото до Бизнес парка започва в началото на 2013 г.
Преди дни Европейската комисия одобри отпускането на 110 млн. евро безвъзмездни средства за построяването на участъка до Бизнес парка. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Строителството на участъка на софийското метро до Бизнес парка в ж.к. „Младост 4" ще започне в началото на 2013 г., съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя добави, че вече е започнало изграждането на линията до летище София, която ще е 5 км и ще има четири метростанции, предаде Информационна агенция „Фокус".

Преди дни Европейската комисия одобри отпускането на 110 млн. евро безвъзмездни средства за построяването на участъка до Бизнес парка.

Проектът обхваща трасето от бул. „Цариградско шосе“ до Летище София и линията от жк „Младост 1“ до Бизнес парка в жк „Младост 4“.

Столичният кмет каза, че в момента текат тръжни процедури, така че строителството на метрото ще продължи и през 2013 г. като двата нови лъча трябва да бъдат приключени като строителни дейности в края на 2014 г. и да бъдат пуснати в експлоатация през 2015 г.

#кмет на София #Йорданка Фандъкова #метро #ЕК #проект #разширяване #Европейска комисия #„Метрополитен" #финансиране #Оперативна програма „Транспорт"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"