Общински съветници искат да паркират в центъра на София срещу годишен стикер

A A+ A++ A

Опозиционните партии в Столичния общински съвет предложиха живеещите в центъра на София да паркират безплатно в центъра, но срещу срещу годишен стикер за 450 лева.

Докладът вече е внесен за разглеждане от съветниците на БСП Жельо Бойчев, Калоян Паргов, Георги Свиленски и Георги Кадиев, от НДСВ - Любомир Дацов, както и от Синята коалиция - Вили Лилков и Владимир Кисьов, предаде „Дневник".

Според съветниците със заповед на кмета Йорданка Фандъкова на паркинга около сградата на Столична община на ул. „Московска" 33 могат да паркират колите си само определени общински служители, но не и те.

Според съветниците промените поставяли в неравностойно положение общинските съветници спрямо останалите служители на администрацията, което затруднявало работата им.

Заради това общинарите искат промени в наредбата, така че служителите на изборни длъжности по време на мандата им да паркират срещу винетен стикер за втори автомобил на живеещ в района на „синята зона", който струва 450 лева на година.

„Синята" и „зелената" зона зас паркиране влязоха в сила от 1 септември, а от 1 октомври живеещите в центъра на София бяха задължени да купуват винетен стикер, за да паркират пред дома си.

Цената за „синята зона" е 2 лева на час, а в „зелената" - 1 лев на час.

#общински съветници #Столична община #паркиране #център #Синя зона #БСП #НДСВ #Синята коалиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »