Българските градове имат 10 месеца за кандидатури за Европейска столица на културата 2019

Българските градове имат 10 месеца за кандидатури за Европейска столица на културата 2019
Официалната покана до всички български градове за подаване на кандидатури бе публикувана на сайта на министерството на 18 декември. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Градовете в България имат 10 месеца, за да подадат кандидатури за конкурса „Европейска столица на културата - 2019", съобщиха от пресцентъра на Министерство на културата.

Официалната покана до всички български градове за подаване на кандидатури бе публикувана на сайта на министерството на 18 декември, припомни Информационна агенция „Фокус".

В поканата се съобщава, че всички кандидати разполагат с 10 месеца от датата на публикуване на въпросната покана, за да изработят и изпратят своите документи за кандидатстване на посочения адрес.

Крайният срок за изпращането на документите за кандидатстване за „Европейска столица на културата - 2019" е 18 октомври 2013 г.

За повече информация и въпроси по подготовката на документите за кандидатстване, Министерство на културата ще организира информационна среща със заинтересованите градове още в края на януари.

#покана #градове #кандидатури #документи #България #Европейска столица на културата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »