1.9 трлн. долара стана състоянието на 100-те най-големи богаташи

1.9 трлн. долара стана състоянието на 100-те най-големи богаташи
Увеличилото се богатството се дължи най-вече на инвестициите в телекомуникационни активи и продажби на дребно. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

100-те най-богати хора в света са увеличили богатството си с 241 млрд. долара, съобщи индексът на милиардерите на „Блумбърг“.

Общото състояние на най-богатите хора е станало 1.9 трлн. долара, предаде Лента.ру, на която се позова и „Дневник“.

Увеличилото се богатство се дължи най-вече на инвестициите в телекомуникационни активи и продажби на дребно.

Най-много е нараснало състоянието на испанеца Амансио Ортега, който е основател на търговската мрежа „Индитекс“ (Inditex). От 22.2 млрд. долара парите му са достигнали 57.5 млрд. долара.

С това Ортега изпреварва собственика на „Беркшир Хетауей“ (Berkshire Hathaway) Уорън Бъфет и излиза на трето място в общия списък на милиардерите.

Най-богатият човек на света остава 72-годишният мексиканец Карлос Слим, който е увеличил състоянието си с 13.4 млрд. долара, което се равнява на 21.6%.

Най-големи са загубите на бразилеца Айке Батиста, който губил 10.1 млрд. долара, въпреки че преди година той обеща да стане най-богатият човек на света до 2015 г.

Милиардерите се облагодетелствани и от ръста на международните фондови борси, след като глобалният индекс MSCI World се е увеличил с 13.2%, а американският Standard & Poor's 500 с 13.4% през 2012 г.

#състояние #пари #забогатяване #богати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"