Съдът остави в ареста младежите, задържани за убийството на пенсионерка

Съдът остави в ареста младежите, задържани за убийството на пенсионерка
На Марио Алексов (20 г.) и Даниел Христов (17 г.) са повдигнати обвинения за извършен грабеж, придружен с убийство. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Двамата младежи, задържани за убийството на 85-годишна жена в центъра на София, остават в ареста, реши Софийски градски съд.

Пенсионерката беше намерена мъртва рано сутринта на 29 декември от внучката си.

На Марио Алексов (20 г.) и Даниел Христов (17 г.) са повдигнати обвинения за извършен грабеж, придружен с убийство, предаде БГНЕС.

Марио се познавал с 85-годишната Бина Христова и е знаел къде точно живее тя, тъй като наскоро придружавал майка си, която ходила да чисти дома на възрастната жена.

На 29 декември под предтекст, че Марио си е забравил ключовете, двамата младежи влезли в дома й, ограбили я и я убили, след което Данаил отишъл в заложна къща, където получил 240 лева за двата златни пръстена, които двамата задигнали.

В обясненията си и двамата признават, че са посетили жилището на възрастната жена, за да се снабдят с нейни вещи, но версиите им за това кой точно е упражнил физическа сила спрямо нея са различни.

Съдът констатира ясен стремеж всеки от тях да прехвърли отговорността върху другия.

Според магистратите от събраните доказателства в достатъчна степен може да се направи обосновано предположение, че и двамата съзнателно са участвали както в отнемането на вещите на Бина Христова, така и в действията, причинили смъртта й. С

ъдебният състав е убеден и че двамата могат да извършат други престъпления, ако излязат от ареста.

Съдът подчерта и че двамата са обвинени за престъпление, за което се предвижда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

За Даниел, който е непълнолетен, наказанието се редуцира и той може да получи максимум 12 години затвор.

Марио Алексов е криминално проявен, само преди месец той е излязъл от затвора след изтърпяване на 6-месечна присъда за домова кражба, има и пробация също за грабеж.

Даниел също е криминално проявен и е познат на полицията заради хулиганските си прояви.

Двете момчета не са от ромски произход и според СДВР са по-скоро от средностатически семейства.

#убийство #грабеж #заложна къща

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »