Депардийо получи руско гражданство

Депардийо получи руско гражданство
В края на 2012 г. актьорът заплаши да се откаже от френския си паспорт и да вземе белгийско гражданство, протестирайки срещу плановете на правителството да увеличи от 2013 г. данъците за богатите французи. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ, с който дава руско гражданство на френския актьор Жерар Депардийо, съобщиха от пресслужбата на Кремъл.

В указа е посочено, че съгласно руската конституция е било удовлетворено искането за предоставяне на гражданство на Жерар Ксавие Депардийо, роден през 1948 г. във Франция, предаде агенция „Интерфакс“, цитирана от Информационна агенция „Фокус“.

В края на 2012 г. актьорът заплаши да се откаже от френския си паспорт и да вземе белгийско гражданство, протестирайки срещу плановете на правителството да увеличи от 2013 г. данъците за богатите французи.

В края на декември Конституционния съд на Франция обаче съобщи, че отменя 75-процентовата данъчна ставка върху доходите от над 1 млн. евро годишно, която трябваше да влезе в сила от 2013 г.

Преди дни председателят на Центъра за демографска политика Искрен Веселинов пък предложи на Жерар Депардийо и милиардера, собственик на луксозната империя „Луи Вюитон“, Бернар Арно да станат български граждани.

#богати #данък #Франция #президент на Русия #Жерар Депардийо #актьор #Владимир Путин #гражданство #указ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"