Съдът потвърди уволнението на Мирослава Тодорова

Съдът потвърди уволнението на Мирослава Тодорова
Съдия Мирослава Тодорова бе уволнена от ВСС на 12 юли 2012 г. с мотив, че не е спазвала сроковете за написването на дела. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Върховният административен съд потвърди уволнението на съдия Мирослава Тодорова.

Съдът отхвърли жалбата на бившия председател на Съюза на съдиите срещу решението на ВСС, с което през юли той й наложи дисциплинарно уволнение, предаде БГНЕС.

Така на практика тричленен състав на ВАС потвърди уволнението на съдията от Софийския градски съд.

Решението не е окончателно и може да се обжалва пред петчленен състав на Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването му на страните. То е с дата 4 януари.

Съдия Мирослава Тодорова стана известна с делото си срещу вътрешния министър Цветан Цветанов за клевета. Тя го даде на съд след две негови интервюта, дадени на 23 и 24 януари 2012 г. пред централен всекидневник и в телевизионно предаване.

Според Мирослава Тодорова вътрешният министър е разпространил неверни твърдения за нея, че е в услуга на мафията и по този начин е уронил престижа й. Съдийката загуби делото.

В същото време тя бе уволнена от ВСС на 12 юли 2012 г. с мотив, че не е спазвала сроковете за написването на дела.

#Върховен административен съд #ВАС #Мирослава Тодорова #ВСС #дисциплинарно уволнение #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #клевета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"