Отстраняват и директора на РИОСВ – Бургас, заради скандала с дюните

Отстраняват и директора на РИОСВ – Бургас, заради скандала с дюните
Министърът на околната среда и водите Нона Караджова добави, че Георгиев ще бъде отстранен, след като премине законовата процедура по установяване на вината му. Снимка: burgasnews.com, архив
A A+ A++ A

Директорът на РИОСВ – Бургас, инж. Бойчо Георгиев ще бъде освободен, обяви министърът на околната среда и водите Нона Караджова.

Караджова, заедно с  премиера Бойко Борисов, министъра на земеделието и горите Мирослав Найденов и министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова бяха в Министерския съвет на среща с представители на екоорганизации във връзка със сделката за дюните, предаде Информационна агенция „Фокус“.

Министър Караджова добави, че Георгиев ще бъде отстранен, след като премине законовата процедура по установяване на вината му.

Малко по-рано в понеделник земеделският министър Мирослав Найденов заяви, че директорът на Изпълнителната агенция по горите Бисер Дачев ще бъде освободен от поста до минути.

Причината за отстраняването на Дачев е, че Агенцията не е реагирала на поредица от сигнали при нарушения със защитени територии.

#РИОСВ #Бургас #Бойчо Георгиев #министър на околната среда и водите #Нона Караджова #отстраняване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"