Хърмаяни е най-добрият модел за подражание в киното

Лайфстайл | 7 януари 2013, понеделник / 17:23| Показвания:Умната и ученолюбива магьосница, която е изиграна от Уотсън във всичките осем филма от поредицата, е получила 19% от гласовете на анкетираните. Снимка: fanpop.com

Героинята на Ема Уотсън от поредицата „Хари Потър“ Хърмаяни Грейнджър е най-добрият ролеви модел от киното, показват данни от допитване до млади почитатели на седмото изкуство.

Умната и ученолюбива магьосница, която е изиграна от Уотсън във всичките осем филма от поредицата, е получила 19% от гласовете на анкетираните, предаде БГНЕС.

След Хърмаяни се нареждат герои на писателя Роалд Дал – Чарли Бъкет и Матилда.

16% от участвалите в допитването са дали гласа си за бедния Чарли Бъкет, който открива златен билет от лотарията, в адаптацията на големия екран на книгата „Чарли и шоколадовата фабрика“.

На трето място с 15 на сто от гласовете се подрежда Матилда Уормуърд от книгата „Матилда“, превърната във филм през 1996 г., в който в образа на главната героиня влиза Мара Уилсън.

Четвърти е Кевин Макалистър от поредицата „Сам вкъщи“, изигран от Макколи Кълкин, а петото място е за героя на Джейдън Смит Дре Паркър от римейка на „Карате Кид“.

„Филмите могат да имат мощно въздействие върху начина, по който се държат децата. Надяваме се нашата класация да помогне на родителите, когато трябва да избират филми“, заяви Сам Уейнстен от детската благотворителна организация „Филмклъб“, която осъществила изследването съвместно със сайта „Ловфилм“.


Тагове: Ема Уотсън, Хари Потър, Хърмаяни Грейнджър, Роалд Дал, Чарли Бъкет, Матилда Уормуърд, Джейдън Смит Дре Паркър, Сам вкъщи, Карате Кид, Мара Уилсън, Кевин Макалистър, Макколи Кълкин, Сам Уейнстен, Филмклъб, Ловфилм

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси