МЗХ контрира БСП: Брюксел няма да спре Програмата за селските райони

МЗХ контрира БСП: Брюксел няма да спре Програмата за селските райони
В сряда депутатът от БСП Димчо Михалевски обяви, че Програмата за развитие на селските райони може да бъде спряна заради служебни нарушения на заместник-министъра на земеделието и храните Светлана Боянова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма никакви основания за спиране на средствата по Програмата за развитие на селските райони, заявиха от Министерството на земеделието и храните.

Изявлението е по повод изказване на депутата от БСП Димчо Михалевски.

По-рано той съобщи, че проверка от одитори от Европейската комисия в земеделското министерство в края на миналата година е констатирала нарушения.

„Имаме информация, че е завършила в края на миналата година регулярна проверка на одитори от Европейската комисия е констатирала в МЗХ, и специално в управляващия орган, чиито ръководител е г-жа Боянова, нарушаване на процедурните правила и на контролните, които са разписани за прозрачност, честност, справедливост на тази програма," обяви народният представител.

По думите му, и в момента има назначена тематична проверка от Европейската сметна палата.

„Ако тя се произнесе негативно и потвърди тези предварителни констатации на одиторите, това означава „стоп" на Програмата за развитие на селските райони," коментира Димчо Михалевски.

„Няма подобни заключения от одит на Европейската сметна палата и няма такава тематична проверка в МЗХ. Следователно твърденията за спиране на средства по Програмата за развитие на селските райони са абсолютно неоснователни," заявяват от МЗХ.

#БСП #Програма за развитие на селските райони #ПРСР #Светлана Боянова #МЗХ #Димчо Михалевски #Ангел Найденов #депутат от БСП #Европейска сметна палата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »