От Банско отново блокират пътя, искат разширяване на ски зоната

От Банско отново блокират пътя, искат разширяване на ски зоната
Обявените за безсрочни протести бяха преустановени след призива на Цветан Цветанов към гражданите да спрат да блокират пътя. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Граждани на Банско отново излизат на протест с искане за разширяване на ски зоната в курорта.

Очаква се хората за пореден път да блокират международния път в 16.00 в понеделник, предаде БНР.

В навечерието на Нова година граждани и гости на Банско организираха поредица от акции с искане за втора кабинкова линия, нови писти и актуализиране на Плана за управление на парк „Пирин".

Протестите им спряха, след като в качеството си на граждани в тях се включиха председателят на парламента Цецка Цачева и вицепремиерът Цветан Цветанов.

И двамата тогава обявиха, че позицията им не е политически ангажирана и че подкрепят исканията на хората от региона.

Обявените за безсрочни протести бяха преустановени след призива на Цветан Цветанов към гражданите да спрат да блокират пътя.

„Отново сме на барикадите, за да напомним на властта, че очакваме бързо решаване на проблема със ски зоната над града ни," обявиха в неделя недоволните граждани.

Те се аргументират с факта, че през почивните дни са станали свидетели на невиждани досега опашки по лифтовете на курорта.

„За пръв път Банско стана първенец в тъжна статистика – за най-дълга опашка на кабинковия лифт. Благодарим на правителството и парламента, че застанаха зад справедливите искания на жителите и гостите на община Банско. Блокираме пътя, за да им напомним за поетите обещания. Народът чака своите управници да вземат бързи и адекватни решения за нормализирането на положението с лифта, за да спрат опашките, за да наваксаме икономическото изоставане на града ни. Убедени сме, че при проява на разумна държавническа визия и политическа воля правителството може бързо и безпроблемно да реши наболелия проблем със ски зона Банско," казват от инициативния комитет.

Те се надяват въпросът им да бъде разгледан още на първото предстоящо заседание на кабинета на 16 януари.

#Банско #ски #лифт #протест #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Цецка Цачева #председател на НС #ски сезон #писти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"