Петорното убийство в София било „добре обмислен разстрел“

Петорното убийство в София било „добре обмислен разстрел“
Телата на петчленното семейство бяха открити на 10 януари във фамилното жилище, след като съседи отключили входната врата заради теч. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Петорното убийство в столичния квартал „Гоце Делчев“ е добре обмислен разстрел, коментира зам.-директорът на Института по психология на МВР Росен Йорданов.

Според анализите на психолозите най-вероятният извършител на кървавото престъпление в апартамента в блок 254 е 55-годишният Васил Савов, а не психичноболният му син, каквато бе първоначалната версия, обясни Росен Йорданов пред БНР.

Телата на петчленното семейство бяха открити на 10 януари във фамилното жилище, след като съседи отключили входната врата заради теч.

Първоначалната версия сочеше като вероятен извършител психичноболния син Владимир, но в петък от МВР съобщиха, че резултатите от назначените експертизи са показали наличие на барутни частици по ръцете на бащата Васил.

Росен Йорданов смята, че липсата на реален регистър на психичноболните у нас занижава контрола при получаване на оръжие, както и че в семейство Савови със сигурност е имало напрежение.

Идването на 79-годишната баба Здравка да живее в апартамента още повече изострило обстановката там.

„Тези хора дълго време са се опитвали да се справят. Тази агресия, която виждаме, е агресия от отчаяние, от безсилие, от трудностите, които са преживели. Семейството не е живяло в този формат през всичките години. Вероятно и идването на тъщата също е внесло някакъв елемент“, обясни психологът.

Росен Йорданов не изключи и през годините да е имало различно отношение към двете деца в семейството – 21-годишния Георги и 27-годишния Владимир.

„Вероятно между самите родители е възникнало някакво напрежение. Може да се допуска дори и наличие на някакви съюзи в семейството, самата семейна система, може би отношението към различните деца е било различно и на двамата родители“, каза още зам.-директорът на Института по психология.

По непотвърдена информация нови резултати от назначените експертизи показват наличие на барутни частици по ръцете на четирима от убитите, за които се смята, че са получени при опит да се предпазят от изстрелите. Такива липсвали само по ръцете на Владимир.

#квартал „Гоце Делчев" #убийство #Росен Йорданов #Институт по психология #МВР #семейство #психично здраве #шизофрения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници