Преслав Борисов е новият български евродепутат

Преслав Борисов е новият български евродепутат
До 2010 г. новият евродепутат Преслав Борисов беше заместник-министър на земеделието, но подаде оставка от този пост, „помолен“ от премиера Бойко Борисов. Снимка: grain.bg
A A+ A++ A

Преслав Борисов е новият български депутат в Европейския парламент.

Неговото попълнение в институцията беше обявено от пресслужбата на Европейския парламент по повод започналата в понеделник вечерта в Страсбург първа пленарна сесия за годината.

Преслав Борисов заема място в групата на ЕНП/ГЕРБ, след като Илиана Иванова беше избрана за български представител в Европейската сметна палата в Люксембург.

Борисов вече има и профил в сайта на Европарламента, като според него той ще участва в делегацията за отношенията с Израел и за сътрудничеството с руския парламент. Все още не е ясно на кои парламентарни комисии ще е член новият български евродепутат.

В официалната му биография се посочва, че е магистър по бизнес администрация от Бъкингамския университет, учил е агрономство в Лесотехническия университет в София, владее английски и руски език.

До 2010 г. новият евродепутат беше заместник-министър на земеделието, но подаде оставка от този пост, „помолен“ от премиера Бойко Борисов, припомня „Дневник“.

Оставката беше обяснена от министър-председателя с недостатъчно темпо на работата, а от земеделския министър Мирослав Найденов - с лични причини.

Според информация в медиите причината за отстраняването му обаче е била конфликт на интереси, тъй като е син на един от големите зърнопроизводители в Добруджа.

#ЕНП #ЕП #Европейски парламент #Мирослав Найденов #министър на земеделието #Бойко Борисов #премиер на България #конфликт на интереси #Илиана Иванова #Люксембург #Европейска сметна палата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »