Добрев: Нови ски писти в Банско ще подпомогнат бизнеса и гражданите

Добрев: Нови ски писти в Банско ще подпомогнат бизнеса и гражданите
По-рано във вторник Добрев имаше среща с кмета на Банско Георги Икономов, на която бяха обсъдени исканията на хората в курортния град за строителство на нови съоръжения и ски писти. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Разширяването на ски пистите в Банско ще подпомогне бизнеса и гражданите в региона, смята министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев

По-рано във вторник Добрев имаше среща с кмета на Банско Георги Икономов, на която бяха обсъдени исканията на хората в курортния град за строителство на нови съоръжения и ски писти, съобщиха от МИЕТ.

Министърът Добрев е полудил копие от проекта за изменение на плана за управление на Национален парк „Пирин“, както и мотивите към него.

Проектът предвижда отпадане на забраната за строителство и водоползване върху част от територията на парка.

Документи бяха внесени в Министерството на околната среда и водите още в понеделник, като Добрев е получил уверение от екоминистъра Нона Караджова, че внесените документи ще бъдат разгледани в следващите дни.

През първата половина на февруари трябва да бъде насрочено заседание на Висшия експертен екологичен съвет, който да разгледа проекта за промяна в плана, преди той да бъде внесен в МС.

След срещата с кмета на Банско Добрев заяви, че подкрепя развитието на туризма в България и още на следващото заседание нв МС в сряда ще представи направеното до момента за разрешаване на изграждането на нови ски съоръжения в Пирин.

През декември на заседание на Кабинета премиерът Бойко Борисов получи от кмета на Банско подписка за доизграждане на ски зоната в града.

Тогава Борисов обеща въпросът да бъде разгледан и нареди ресорният министър Делян Добрев да координира развитието на случая.

Няколко пъти гражданите на Банско блокираха пътя към курортния град в знак на протест, защото искат ски пистите в града да бъдат разширени.

#Банско #ски #лифт #протест #Делян Добрев #министър на икономиката #кмет на Банско #Георги Икономов #ски сезон #писти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »