Нападението над Доган инсценирано от турските тайни служби за оклеветяване на България, твърди Сидеров

Нападението над Доган инсценирано от турските тайни служби за оклеветяване на България, твърди Сидеров
Лидерът на „Атака“ посочи, че освен да се героизира ДПС и то да стане по-силна партия за бъдещия парламент, идеята на покушението над Доган била и да се създаде невероятен европейски и световен шум, че в България мюсюлманите са репресирани. Снимка: БГНЕС,
A A+ A++ A

Турските тайни служби са разиграли сценарий за създаване на клеветническа кампания срещу България, смята лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

Думите на Сидеров бяха по повод опита за покушение над вече бившия лидер на ДПС Ахмед Доган, нападнат от мъж, който опря пистолет в главата му по време на Осмата национална конференция на ДПС в събота.

Според Сидеров имало сведения за инсценировка на нападението от турските тайни служби от източник от разузнаването, предаде БНР.

Сидеров твърди, че според информацията случаят вече е задействал механизми за подготовка за въоръжени провокации и дори за намеса на Турция, включително и с военна сила.

Лидерът на „Атака“ посочи, че освен да се героизира ДПС и то да стане по-силна партия за бъдещия парламент, идеята на покушението над Доган била и да се създаде невероятен европейски и световен шум, че в България мюсюлманите са репресирани, въпреки че страната е член на Европейския съюз.

„Това налага намесата на Турция за защита на братята мюсюлмани. Това според нашия източник вече е задействало механизми в турската държава за подготовка за военни провокации, въоръжени провокации и съответно намеса на Турция, включително и с военна сила“, добави Сидеров.

Сидеров заяви, че ще постави въпроса и на предстоящия Консултативен съвет за национална сигурност при президента Росен Плевнелиев през февруари.

Той коментира, че нападението над Ахмед Доган е театър и че 25-годишният Октай Енимедмедов не е атакувал Доган, за да изпъкне, припомняйки разказ на един от приятелите на нападателя.

„Два дни преди събитието го видял много угрижен. Питал го защо, а той казал: „Карат ме да правя нещо, което не искам да правя“. Очевидно е, че това момче е използвано. То е с криминални прояви, било е разпространител на наркотици“, добави Сидеров.

#Волен Сидеров #ДПС #нападение #покушение #Ахмед Доган #ЕС #България #клевета #кампания #Октай Енимехмедов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"