Ден за размисъл преди ядрения референдум

Ден за размисъл преди ядрения референдум
Националният референдум ще се проведе на 27 януари, неделя, когато хората ще трябва да отговорят с „да" или „не" на въпроса „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждането на нова ядрена електроцентрала?". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

26 януари е ден за размисъл преди първия демократичен референдум в историята на България, съобщи говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Бисер Троянов.

Националният референдум ще се проведе на 27 януари, неделя, когато хората ще трябва да отговорят с „да" или „не" на въпроса „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждането на нова ядрена електроцентрала?".

В деня за размисъл е забранено да се разпространяват нови агитационни материали, както и да се унищожават материали, поставени в съответствие със законовите изисквания на местата, определени от кмета на съответната община, предаде Информационна агенция „Фокус".

Общинският и държавният транспорт също е забранено място за провеждане на агитации за някоя от двете позиции за референдума. Забраната важеше и по време на 30-дневната информационна кампания.

Забранено е и разпространението на агитационни материали на разстояние по-малко от 50 м от изборните секции, като поставените вече в близост до секциите трябва да бъдат махнати от общинската администрация или от Районните избирателни комисии.

Въвеждането на забрана за продажбата на алкохол в деня на размисъл се прави по преценка със заповед на кмета на съответната община.

#ден за размисъл #референдум #агитация #информационна кампания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »