Дянков иска екологичен референдум за Черноморието

Дянков иска екологичен референдум за Черноморието
Симеон Дянков придружи премиера Бойко Борисов до урната, но той самият не упражни праводо си да гласува. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Екологичните проблеми на българското Черноморие трябва да бъдат предмет на следващия референдум в България, предложи вицепремиерът Симеон Дянков.

Той призна, че не е гласувал в националното допитване, защото смята за излишно първият демократичен референдум да е по въпроса за развитието на ядрената енергетика.

„АЕЦ „Белене" окончателно излезе от темата, на което и да е правителство. Дори и да се върне в парламента, вчера премиерът каза, че ГЕРБ ще гласува отново „против"," каза финансовият министър пред Нова телевизия.

Симеон Дянков обясни ниската избирателна активност като провал на „ядреното лоби около Станишев".

„Аз смятам, че доверието към Станишев е много застрашено," допълни вицепремиерът и прогнозира, ако не оставка на червения лидер в следващите седмици, то голям срив в доверието към него.

Според него единственото хубаво нещо от гласуването е, че организацията по вота е била на ниво и референдуми е хубаво да има за в бъдеще.

„Следващият референдум според него трябва да е на тема екология – тема, свързана с българското Черноморие. Социалните теми отиват повече към бюджет и референдуми по такива теми не може да има. За мен въпросът на референдума беше „искате ли България да банкрутира" затова и не излязох да гласувам," посочи още финансист номер едно.

#референдум #Симеон Дянков #Министър на финансите #Черноморие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"