Антоний Гълъбов: Референдумите са хубаво нещо, но на местно ниво

Антоний Гълъбов: Референдумите са хубаво нещо, но на местно ниво
Антоний Гълъбов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Референдумите са полезни, но трябва да се организират на местно ниво, въпросите да са коректно зададени и в компетенциите на хората, заяви политологът Антоний Гълъбов.

Мнозинството от българските граждани реагираха на прекалената партизация на информационната кампания, на некоректно зададения въпрос и на липсата за реално познание за ситуацията, каза той в интервю за информационна агенция „Фокус“.

„Ниската избирателна активност много ясно показва липсата на истински залог в това, което се случи. Тези резултати не са показателни за разпределението на политическите сили на парламентарните избори и всеки опит те да бъдат използвани като отправна точка не би бил коректен. Зад отговора „Да” стоят десетина политически формации, зад „Не” – две политически формации“, заяви Гълъбов.

Според Антоний Гълъбов, който е политолог и социолог, е много е трудно да се твърди, че има победители и победени, въпреки че във вчерашния ден чухме много изказвания в тази посока.

„Напълно сигурно е, че няма качествена промяна в начина, по който политическите партии работят с гражданите. Отново има опит за манипулативна пропаганда, няма реална промяна в начина, по който работят политическите партии. Най-вероятно в предстоящите парламентарни избори няма да има висока избирателна активност“.

 

#Антоний Гълъбов #референдум #АЕЦ "Белене"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"