Сигурността е най-големият провал на Борисов, смята ген. Атанасов

Сигурността е най-големият провал на Борисов, смята ген. Атанасов
Атанас Атанасов определи нападението срещу Златко Баретата като „специфичен залп, който организираната престъпност изпрати на Цветанов и Цацаров“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-тежкият провал на правителството на Бойко Борисов е в областта на сигурността и борбата с корупцията и престъпността, констатира бившият директор на Национална служба „Сигурност“ и настоящ общински съветник от ДСБ ген. Атанас Атанасов.

След стрелбата срещу Златомир Иванов–Баретата генералът разкритикува Кабинета „Борисов“ за несправянето с поставените цели за справедливост и изкореняване на корупцията.

„Трябва да се отбележи мястото, където е извършено деянието, и това е символичното в цялата тази история. Аз бих казал, че това е стрелба срещу правораздаването. Не казвам правосъдието, казвам правораздаването“, подчерта Атанас Атанасов, цитиран от БГНЕС.

Той определи нападението срещу Златко Баретата като „специфичен залп, който организираната престъпност изпрати на Цветанов и Цацаров“ (вътрешният министър и главният прокурор – бел. ред.).

По думите на Атанас Атанасов демонстративното незачитане на правовия ред от страна на престъпните среди показва, че властта е слаба.

След нападението срещу почетния лидер на ДПС Ахмед Доган на 19 януари и днешната стрелба срещу Златомир Иванов бившият шеф на Националната служба „Сигурност“ констатира „повишаване на общественото напрежение“.

„Не бих ги свързал по някакъв начин помежду им, освен с това, че има демонстративно незачитане на установения обществен ред, което означава, че хората от подземния свят не ги интересува как властта прилага законите. Те не са доволни от това и ще си ги прилагат, както искат“, коментира Атанас Атанасов.

Той е категоричен, че още в края на декември премиерът Бойко Борисов е бил взел решенията за рокадите в кабинета – оставките на образователния министър Сергей Игнатов и на шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев.

„Всички промени в кабинета вече са закъснели. Вижте какви тактики се използват, за да се правят промените, с цел да се отпушва обществено напрежение“, посочи генералът, според когото Бойко Борисов прави промени в правителството, когато има нужда от отпушване на общественото напрежение.

„Единствената глава, която Борисов не може да отреже, е неговата собствена глава. Той няма да пожали никого, въпросът е, че всичко е твърде закъсняло“, категоричен е ген. Атанас Атанасов.

#Атанас Атанасов #Бойко Борисов #борба с корупцията #Ахмед Доган #Златомир Иванов #Златко Баретата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"