Лиляна Павлова: Несебър отдавна е държава в държавата, дори има двама главни архитекти

Лиляна Павлова: Несебър отдавна е държава в държавата, дори има двама главни архитекти
Лиляна Павлова заяви, че проверката на ДНСК в Несебър показва, че там има строителство върху дюни. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Несебър отдавна е държава в държавата. Проверката на ДНСК в Несебър показа, че там има строителство върху дюни, заяви министърът регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

„Ние сме спрели този голям строеж и сме сезирали компетентните органи. Прокуратурата ще каже кой е виновен. От министерството глобихме главния архитект на Несебър с 5000 лева“ заяви Павлова пред ТВ7. 

Според министъра най-интересното в случая е, че Несебър има двама главни архитекти. Това е нещо уникално. София има един главен архитект.

„Ние сме наложили вече 4 глоби. Аз винаги съм си мислила, че глобяваме един човек и останах много учудена, когато разбрах, че сме глобявали двама души. Друг факт е, че проектантът на всички строежи по Южното Черноморие е един и същ човек. В изминалите години и прокуратурата е обявявала, че всички сделки са законни. Комисиите са връщали много земи, буквално на брега и пясъка, но по документи това не е бряг и не е пясък. Съдът и прокуратурата са потвърждавали, че това е така“, разкри Павлова.

Случаят в Несебър е, че се строи под кота нула и се укрепва свлачище. Имат всички необходими документи. Единствено прокуратурата може да спре този строеж. Същото важи и за плажа „Корал“. 

Павлова уточни, че през 2013 година ще бъде пуснат  Лот 1 на магистрала „Струма“, който ще е до Дупница. Това ще стане на първи юни. Веднага след това започва и строителството на Лот 2, който ще бъде от Дупница до Благоевград.

По магистрала „Хемус“ също текат строителни дейности. Започва строителството на трилентовия път Русе–Шумен. Магистрала „Тракия“ ще е готова за летния сезон.

„Започваме строителство и на пътища в Северозападна България, където последните години не се е случвало такова нещо“, обеща Павлова.

#Лиляна Павлова #Дюни #плаж "Корал" #Несебър #ДНСК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »