Няма нищо тайно във визитата в Македония, твърди Борисов

Няма нищо тайно във визитата в Македония, твърди Борисов
Казах му на колегата - ела, дай да поговорим малко. Не ни отива - на двете държави да бъдем в такива отношения, ние трябва да бъдем в най-най-добри отношения, казал Борисов на колегата си Груевски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов потвърди информацията, че в събота вечерта ще се срещне с македонския си колега Никола Груевски в Скопие.

„Няма нищо тайно във визитата в Македония," каза българският министър-председател в интервю за Нова телевизия и припомни, че преди няколко дни е споменал за телефонния разговор с премиера на Македония Никола Груевски.

„Не е хубаво така, с другите премиери в Европа имам по десетина срещи, те идват в България, ние ходим там, комуникацията е прекрасна," изтъкнал Борисов пред Груевски.

По думите на българския премиер, основният принцип в Европа е, че „нищо не е договорено, докато всичко не е договорено".

„Казах му на колегата - ела, дай да поговорим малко. Не ни отива - на двете държави да бъдем в такива отношения, ние трябва да бъдем в най-най-добри отношения и трябва да покажем това и на хората," посочи Бойко Борисов.

Въпреки притесненията на Никола Груевски от това „какво ще кажат медиите", Борисов заявил: „Кажи само кога, покани ме, идвам при теб, ще седнем, ще поговорим, трябва да дадем знаци на хората."

„Няма нищо тайно. Казал съм му просто – ще дойда да се видим, да вечеряме, да поговорим, заедно с външния министър, без почести, без помпозности. Да седнем като приятели, като хора, да обсъдим това, което комисиите правят. Мисля, че това е добър жест, не е лош," каза Бойко Борисов.

Срещата между двамата премиери ще се проведе в деликатен момент, когато трябва да се договори политиката на добросъседство – основно изискване на ЕС за започване на преговори за членството на Македония, което беше подкрепено и от България в края на 2012 г.

#Бойко Борисов #премиер на България #Македония #Скопие #Никола Груевски #премиер на Македония #Никола Попоски #членство в ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"