Българската фондова борса спря търговията с акциите на ЧЕЗ

Българската фондова борса спря търговията с акциите на ЧЕЗ
Решението е взето с оглед на изказването на премиера Бойко Борисов, че лицензът на ЧЕЗ ще бъде отнет до края на деня. Снимка: „24 часа“
A A+ A++ A

Българската фондова борса (БФБ) временно прекрати търговията на акциите на „ЧЕЗ Разпределение“ и „ЧЕЗ Електро България“, се посочва на официалната страница на Фондовата борса в интернет.

На база официални изявления на министър-председателя на Република България и информация от медиите за изявление на Прокуратурата за отнемане на лиценза на „ЧЕЗ Разпределение“ АД (3CZ) и „ЧЕЗ Електро България“ АД (1CZ) и на основание чл. 65 (2) във връзка с чл. 65 (1), т.1 от Правилника за дейността на БФБ, Част IV - Правила за търговия, БФБ - София, спира временно търговията с двете емисии до края на търговската сесия, се казва в изявлението на Фондовата борса, цитирано от „Фокус“.

В чл. 65 ал. 1 т. 1 се казва, че търговията може да бъде спряна „при настъпване на събитие, свързано със съответните инструменти или техния емитент, което може да окаже влияние върху цената им“.

Малко преди да бъдат свалени от продажба, акциите на електроразпределителното дружество поевтиняха с 10,78% до 1 258,759 лева за лот.

#ЧЕЗ #Българска фондова борса #Бойко Борисов #министър-председател на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"