Станишев: Борисов да поеме отговорност за здравеопазването

Станишев: Борисов да поеме отговорност за здравеопазването
Новото служебно правителство трябва да смени целия надзор на НЗОК, за да потръгнат нещата, заяви Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Новото служебно правителство трябва да смени целия надзор на НЗОК, за да потръгнат нещата, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Отговорността за състоянието на системата на здравеопазването трябва бъде поета от Бойко Борисов с неговите решения и назначения, от председателя на парламентарната здравна комисия Даниела Дариткова, която също се е скрила сега, но защитаваше тези решения, които обричат болниците на загиване, а на хората им липсва здравно обслужване; от министър Десислава Атанасова, която в момента се прави на протестираща срещу самата себе си, от надзора на касата, назначен от МС, и от директора на НЗОК“, коментира Станишев, цитиран от БГНЕС.

Той напомни, че в Надзорния съвет на НЗОК е и изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй“ Валентин Николов. От левицата предлагат да се предприемат спешни мерки в сферата на здравеопазването.

Те настояват за спешна ревизия в рамките на една седмица на финансовите потоци на НЗОК, какво е платено и какво не е разплатено. Трябва спешна финансова корекция на занижените от касата регулативни стандарти и бюджети на болниците на ниво не по-ниско от това през 2012 година.

Часове по-рано Станишев върна мандата за съставяне на правителство и обяви, че няма да е следващият премиер.

#здравеопазване #Сергей Станишев #Бойко Борисов #правителство #мандат #НЗОК #АЕЦ "Козлодуй" #Валентин Николов #левица #БСП #Даниела Дариткова #Десислава Атанасова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »