„Главболгарстрой”: Лот 1 на магистрала „Струма” може да е готов до юни

„Главболгарстрой”: Лот 1 на магистрала „Струма”  може да е готов до  юни
Договорът за Лот 2 е на стойност 359 млн. лева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Краят на срока на договора на Лот 1 на автомагистрала „Струма" е 30 август. Ние си изпълняваме графика в срок и донякъде на участъци предсрочно и това може да стане и за 1 юни, каза президентът на „Главболгарстрой" Симеон Пешов.

Изявлението бе направено на подписването на договор за проектиране и строителство на Лот 2 на автомагистрала „Струма" в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, предаде информационна агенция „Фокус".

"През месец ноември имаше инспекция на трасето. Една голяма част от обекта вече е на долни пластове асфалт. Там, където са по-големите съоръжения, които все още се изграждат – мостове, около тях има да се извършват насипи, да се полага асфалт и естествено износващият пласт асфалт, на който не му е времето. Щом се оправи времето започваме. Всички други дейности по обекта се извършват", заяви Пешов.

Той обясни, че договорът за Лот 2 е на стойност 359 млн. лева. Това включва допроектиране и изработване на технически проект и всички видове строително-монтажни работи по проекта, който е 37 км. Включва четири пътни възела. Има два тунела и мостове.

#ЛОТ 1 #магистрала „Струма” #Симеон Пешов #Министерството на регионалното развитие и благоустройството #ЛОТ 2

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"