БСП: Кабинетът в оставка да спре отзоваването и назначаването на посланици

БСП: Кабинетът в оставка да спре отзоваването и назначаването на посланици
Призивът е на съвета по външна политика и публична дипломация на БСП с председател Кристиан Вигенин. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството в оставка да спре незабавно всички процедури по отзоваване и назначаване на посланици, призовава Съветът по външна политика и публична дипломация на НС на БСП с председател Кристиан Вигенин.

„Служебното правителство да замрази всички процедури по назначаване на посланици и други висши служители в дипломатическите мисии в чужбина до избирането на ново правителство след парламентарните избори“, се посочва в съобщението от пресцентъра на партията, цитирано от БГНЕС.

От БСП настояват още да се замрази процедурата по раздържавяване на Агенцията за дипломатически имоти в страната, както и правителството в оставка „да се въздържа от категорични позиции по чувствителни международни въпроси, които биха обвързали следващото правителство“.

Призивът е във връзка с „редица тревожни сигнали по отношения на действията на българското правителство в оставка и на министъра на външните работи, които са в ущърб на българската външна политика и имат за цел реализирането единствено на частен интерес на партия ГЕРБ и близките до нея“, се посочва в съобщението.

„МВнР да спре преназначенията на лица от Политическия кабинет и предоставяне на дипломатически рангове на служители на министерството без ясни критерии, както и изпращането на служители в задграничните мисии на Република България“, настояват от БСП.

#Кристиян Вигенин #посланици #правителство #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"