ГЕРБ са готови на всичко, за да опазят шефа на НЗОК, твърди Манолова

ГЕРБ са готови на всичко, за да опазят шефа на НЗОК, твърди Манолова
ГЕРБ спасява шефа на НЗОК от въпросите в комисията, но няма да го спаси от гнева на хората, подчерта Манолова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите от ГЕРБ в здравната комисия на Народното събрание бойкотираха или по-точно дезертираха от участие в заседанието на здравната комисия, за да опазят ръководителя на НЗОК Пламен Цеков, заяви депутатът от Коалиция за България Мая Манолова.

По това време трябваше да има изслушване на управителя на НЗОК във връзка с напрежението в здравната система и протестите на лекарите и съсловните организации срещу методиката на финансиране на болничната и доболничната помощ през 2013 г., предаде БГНЕС.

В началото на заседанието се оказа, че кворум няма и от депутатите от ГЕРБ присъства единствено председателят на комисията Даниела Дариткова.

„По този начин Пламен Цеков става неконтролиран и несменяем, човек, който е опасен за здравеопазването“, коментира Манолова.

„От ГЕРБ го спасяват от въпросите в здравната комисия, но няма да го спасят от гнева на хората“, подчерта депутатът.

Министър Десислава Атанасова заяви, че напуска поста с гордо вдигната глава, което е абсурдно на фона на протестиращите лекари, на фалитите на болници, на разтревожените пациенти и на хаоса, до който тя, Цеков и Дариткова докараха здравната система, продължи Манолова.

#ГЕРБ #Коалиция за България #здравна комисия #Народно събрание #Мая Манолова #Пламен Цеков #НЗОК #Даниела Дариткова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"