Над 1 млн. лв събра „Българската Коледа"

Над 1 млн. лв събра „Българската Коледа"
Над 100 любими поп, рок, поп фолк и фолклорни певци и музиканти участваха в благотворителния концерт, в подкрепа на инициативата, на Рождество Христово. Снимка: Actualno.com
A A+ A++ A

Над 1 милион лева е до този момент събраната сума от благотворителната кампания „Българската Коледа”.

По време на благотворителния концерт, част от осмото издание на кампанията „Българската Коледа", която се провежда под патронажа на президента Георги Първанов, събраните средства за нуждаещите се български деца непрекъснато нарастваха.

„Нека доброто у хората да не изчезва, нека да докажем, че сме на тази земя за добро", призова поп певицата Марияна Попова.

Нейният призив е само едно от нещата, които провокираха зрителите непрестанно да даряват още средства и по този начин да увеличават крайната сума, коментира БГНЕС.

По време на концерта присъстваха президентът Георги Първанов и съпругата му Зорка. Редом до тях седяха и евродепутатът от левицата Ивайло Калфин със своето семейство.

В залата на Народния театър обаче не присъства новоизбраният президент Росен Плевнелиев, който трябва да встъпи в длъжност в началото на следващата година.

Самият той обаче преди време обеща да продължи прекрасната благотворителна инициатива и през своя мандат.

Събраната сума за кампанията към края на концерта бе над 1 милион лева, но тя продължаваше да нараства и след това.

Кампанията продължава до 1 януари. Всеки може да се включи в нея с SMS на номер 1117 и с обаждане на 1117 за мобилните оператори и на 0 900 1117 за фиксираните номера.

Средства за българските деца в беда могат да се даряват и по интернет директно с кредитна карта или чрез eBay.bg.

На интернет страницата на кампанията може да бъде открит списъкът с над 100 деца, нуждаещи се от скъпоструващо лечение.

Някои от тях са само на годинка, но бъдещето им е в ръцете на хората с добри сърца. Близо 30 са болниците, които са подали заявки за подпомагане от тазгодишото издание на „Българската Коледа”.

Децата, чието лечение се подпомага от „Българската Коледа", се определят съвместно от Българската педиатрична асоциация, Асоциацията по неонатология, Министерство на здравеопазването и организаторите на благотворителната инициатива.

Решенията за отпускане на средства и за закупуване на медицинска апаратура се взимат с подписването на тристранен протокол от представители на Президентската администрация, Нова телевизия и Българската национална телевизия.

В предишните издания на „Българската Коледа" от 2003 г. насам бяха събрани общо 18 142 832 лева.

Със сумата 4 230 912 лева беше подпомогнато лечението на 1 066 български деца. За 139 детски клиники и лечебни звена бяха закупени медицинско оборудване и линейки на обща стойност 13 911 920 лева.

#Българската Коледа #Марияна Попова #певица #деца #Георги Първанов #президент #Росен Плевнелиев #Ивайло Калфин #евродепутат #Министерство на здравеопазването

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"