ЕС не се отказва от финансовата дисциплина, но ще намали социалната цена

ЕС не се отказва от финансовата дисциплина, но ще намали социалната цена
ЕС ще продължи да се придържа към стратегията за фискална дисциплина, но ще прилага структурни реформи, които да стимулират икономиката и заетостта. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Европейският съюз няма да се откаже от политиката на строга финансова дисциплина, но ще търси намаляване на социалната цена по пътя на различните мерки за икономически растеж и разкриване на работни места. Това се договориха лидерите на 27-те в петък в първия ден от пролетния Европейски съвет, който ще продължи и днес в Брюксел, предаде БНР.

ЕС ще продължи да се придържа към стратегията за фискална дисциплина, но ще прилага структурни реформи, които да стимулират икономиката и заетостта.

Около това се обединиха европейските лидери, които, според председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, си дават ясна сметка, че за някои страни бремето на икономиите наистина е станало непосилно.

По думите му досегашната стратегия дава резултати и еврото днес е много по-стабилно, отколкото преди година, но броят на безработните е станал неприемливо голям.

#Европейският съюз #ЕС #Европейски съвет #Брюксел #фискална дисциплина #Европейска комисия #Жозе Мануел Барозу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"