Пребитият Порожанов има амнезия

Пребитият Порожанов има амнезия
В момента пациентът е в съзнание и няма опасност за живота му, съобщи доц. Евтимов. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Пребитият снощи директор на Държавен фонд „Земеделие“ Румен Порожанов има краткотрайна амнезия.

В момента състоянието на Румен Порожанов е стабилно. Той е претърпял сравнително лека черепно-мозъчна травма.

Това съобщи доц. Тихомир Евтимов, началник на Клиниката по неврохирургия във Военномедицинска академия, предаде БГНЕС.

Директорът на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) Румен Порожанов бе пребит жестоко снощи от неизвестни извършители, които го нападнали във входа на кооперацията, в която живее, в столичния квартал „Борово“.

Порожанов има наранявания по меките тъкани на главата, но без сериозни контузии на мозъка.

В момента пациентът е в съзнание и няма опасност за живота му, съобщи доц. Евтимов.

Нараняванията на директора на ДФЗ са предимно в областта на главата. Доц. Евтимов предполага, че той е бил нападнат с твърд предмет.

Докторът уточни, че предстои лекарите във ВМА да му направят контролни изследвания и превръзки, след което ще бъде изписан. Най-вероятно това ще стане късно тази вечер или утре, добави доцентът.

Порожанов бе приет в Спешния център на ВМА около 19 часа снощи. Докаран е в съзнание, раните му са обработени хирургично и е оставен за наблюдение.

Проведена е и компютърна томография, с което лекарите са отхвърлили възможността за тежка травма на мозъка, обясни още доц. Евтимов.

Самият Порожанов си спомня за началото на нападението, уточни още доц. Евтимов.

„Разбира се, има амнезия, има краткотрайна загуба на някои от моментите след травмата, но в момента възстановява паметта си“, добави доцентът.

Временната амнезия се изразява в загубата на моменти около инцидента, обясни той. Евтимов каза, че не става дума за тежка ретроградна амнезия за периоди от миналото.

„Но това са обратими неща, така че той ще възстанови това временно нарушение. Необходимо е време. Напълно ще я възстанови“, посочи още медикът.

Румен Порожанов беше нападнат от двама непознати на асансьорната площадка в кооперацията, в която живее, в столичния квартал „Борово“. Нападателите са били двама, които избягали в неизвестна посока.

Тази сутрин, почти 12 часа след инцидента, пред входа на дома на Порожанов все още имаше кървави следи.

Блокът, в който живее директорът на ДФ „Земеделие“, е един от новопостроените в района.

Входът на жилищната кооперация гледа към детска градина в квартал „Борово“. По вратата на входа се виждаха както следи от кръв, така и следи от работата на криминалистите – креда за вземане на отпечатъци.

Въпреки че целият блок е обитаван, съседите и живеещите в района отказаха коментар за случилото се.

Румен Порожанов бе назначен за директор на фонд „Земеделие“ в края на месец март тази година.

Преди да заеме този пост Порожанов бе началник на кабинета на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков.

Политическата кариера на Порожанов започва през 1992 г. като главен специалист в Министерството на финансите, когато министерството се ръководи от Иван Костов.

В кабинета на Жан Виденов през 1995 и 1996 г. Порожанов е съветник в Министерския съвет. След това той се връща като началник на отдел в Министерството на финансите.

По време на управлението на НДСВ, през 2001 г., когато финансов министър е Милен Велчев, Румен Порожанов е назначен като директор на Дирекция „Финанси на реалния сектор“.

#Румен Порожанов #директор #Държавен фонд „Земеделие” #ДФЗ #Тихомир Евтимов #Борово #Симеон Дянков #вицепремиер #финансов министър #Милен Велчев #НДСВ #Жан Виденов #Иван Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"