При управлението на ГЕРБ са закрити 17 болници

При управлението на ГЕРБ са закрити 17 болници
Закритите болници са на територията на цялата страна. Снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

За три години и половина по време на управлението на ГЕРБ са закрити 17 лечебни заведения, сочи справката на Министерство на здравеопазването, предаде БГНЕС.

Закритите болници са на територията на цялата страна.

Преди няколко дни здравният министър от служебния кабинет проф. Николай Петров заяви: "Не мога да си отговоря на въпроса как е възможно с 1 млрд. преди 1989 г. да се покрива цялото здравеопазване, а сега с 3 млрд. не може да се покрива. Някъде се бърка в разпределението на парите, някъде се бърка в управлението на парите. Ние ще се опитаме да заложим каквото можем като предпоставки, така че следващите след нас да се справят с проблема", подчерта здравният министър.

По време на управлението на ГЕРБ бе постигнат и друг рекорд - за по-малко от четири години се смениха трима министри на здравеопазването, а четвъртият Десислава Атанасова, нарече себе си "тежката артилерия" на ГЕРБ.

Първият - д-р Божидар Нанев, подаде оставка след съмнения за ощетяване на държавата за закупуване на ваксини. Следващият проф. Анна-Мария Борисова премиерът срещна на кръстовище до бензиностанция, за да й предложи поста, но остана за кратко в Министерство на здравеопазването. Третият д-р Стефан Константинов, гинеколог от Кюстендил също се задържа няколко месеца в сградата на пл. "Света Неделя". Десислава Атанасова пък заяви при подаването на оставката на кабинета, че оставя системата в "добро състояние".

#ГЕРБ #болници #Проф. Николай Петров #д-р Божидар Нанев #проф. Анна-Мария Борисова #д-р Стефан Константинов #Десислава Атанасова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници