Кметът на Исперих остава в ареста

Кметът на Исперих остава в ареста
Защитата на кмета твърди, че по време на изстрелите Шукри е бил на около 10 км от резервата и няма как да е участвал в стрелбата. Снимка: struma.com
A A+ A++ A

Кметът на Исперих Бейсим Шукри, обвинен в опит за убийство, остава в ареста, след като състав на Варненския апелативен съд потвърди първоначалната мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщава БТА.

Мярката първо беше наложена от Окръжния съд в Разград, след като Шукри бе обвинен, че в края на февруари тази година е направил опит да убие двама горски надзиратели и горския стражар на резервата „Воден“.

Съдът припомня, че на 23 февруари вечерта на територията на резерват „Воден – Ири Хисар“ в землището на с. Йонково, Разградско, е било стреляно по три длъжностни лица с ловна карабина.

Законът за лова и опазването на дивеча приравнява тези служители към състава на полицията.

Двамата ловни надзиратели и горският стражар не са били въоръжени и проверявали сигнал за незаконно чакало на територията на резервата.

Никой от тях не е пострадал.

Защитата на кмета твърди, че по време на изстрелите Шукри е бил на около 10 км от резервата и няма как да е участвал в стрелбата, а прокуратурата нагласява доказателствата, за да бъдат удобни за обвинението.

Втората съдебна инстанция, обаче потвърди извода на Разградския окръжен съд, че събраните доказателства и материали сочат към предположението, че Бейсим Шукри е съпричастен към повдигнатите му обвинения.

Според Варненския апелативен съд в настоящия етап на досъдебното производство, най-тежката мярка за процесуална принуда - „задържане под стража“ - е адекватна и законосъобразна.

#опит за убийство #Исперих

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници