Драшков не помни да е подписвал разработка срещу Флоров

Драшков не помни да е подписвал разработка срещу Флоров
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Бившият заместник-директор на контраразузнаването Иван Драшков не помни да е подписвал оперативна разработка срещу Станимир Флоров, съобщи самият той пред БНР. „Нямам спомен да съм разписвал оперативна разработка срещу Станимир Флоров“, заяви Драшков.

Той уточни, че не е имал такива правомощия в периода 1998-1999 година, и не може да си спомни дали е направил това прeз 2002 г. Драшков каза още, че е подписвал стотици подобни заповеди и не може да бъде по-конкретен.

През 1999 г. Драшков е назначен за заместник-директор на НСС. През 2001 г., след като ген. Атанас Атанасов подава оставката си, е обявено, че Иван Драшков ще изпълнява временно длъжността директор на НСС. След като през февруари 2002 г. за директор на службата е назначен главен комисар Иван Чобанов, Драшков се завръща на поста зам.-директор.

В началото на януари 2008 г. правителството определя Иван Драшков за заместник-председател на Държавната агенция „Национална сигурност“ за срок от 5 години. На 9 октомври 2008 година Драшков обаче е уволнен от правителството, без да бъдат посочени мотиви.

На 16 октомври 2009 година Върховният административен съд отмени решението на Министерския съвет, с което Иван Драшков бе освободен като заместник-председател на Държавната агенция „Национална сигурност“.
През декември 2009 година Иван Драшков отново беш назначен на поста заместник-директор на ДАНС. През 2012 година Драшков подаде оставка, припомня агенция „Стандарт“.

#Драшков #Флоров #разследване #разработка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"