Лара Банева и майка й са извън София

Лара Банева и майка й са извън София
Хора от квартала на Лара твърдят, че детето и майка му са далеч от София. Снимка: Булфото
A A+ A++ A

10-годишната Лара, която беше отвлечена и върната срещу 1 милиона лева откуп в неделя пред Шесто РПУ, вече е извън София, съобщава „Монитор“.

Детето е напуснало столицата заедно с майка си Моника. Двете искат да останат сами, без никой да ги безпокои и да ги връща към случката, за да може момиченцето да преживее шока от похитителите и дългите дни в плен. В първите два дни след пускането на свобода Лара се е видяла с роднините си и в следващите месеци иска да е неотлъчно до майка си, обясниха вчера близки до семейството.

Едно от предположенията на съседите беше, че двете се намират на спокойно място далеч от София. Разследващи обясниха, че 10-годишната Лара е единствената жертва на отвличане, която е получила толкова внимание от похитителите.  Вероятно затова и момиченцето беше в добро настроение, след като беше върнато.

„Майката не можеше да се отлепи от детето. То вървеше из трапезарията, а тя го беше прегърнала отзад и ходеха така долепени“, разказаха очевидци на емоционалното прибиране на Лара вкъщи. Около половин час след полунощ от семейната къща на улица „Пушкин“ дори се чувал смехът на детето, посочиха още хора от квартала.

На следващия ден момичето прекара един час в компанията на психолог и разследващ, които я разпитаха за подробности около престоя при похитителите. Само единият от извършителите е комуникирал с детето, като е бил с маска през цялото време

Предполага се, че е шепнел, за да не запомни Лара гласа му. Подобна практика беше използвана и при отвличането на студента Румен Гунински. За да заличат всички възможни биологични следи, бандитите са изпрали дрехите на 10-годишното момиче, преди да го освободят.

Това обяснява защо червената жилетка, с която детето е било в деня на отвличането, е била чиста, когато майката е отишла да прибере Лара от Шесто РПУ. При предишните отвличания жертвите бяха преобличани с анцузи, а старите им дрехи – изгаряни. За разлика от неделя вечерта, когато къщата на бул. „Пушкин“ беше огласяна от радостни гласове и наздравици по повод връщането на детето, в имението бяха останали само охранителите.

Входната врата беше пазена постоянно от две здрави момчета, които проследяват с поглед всеки, който мине по тротоара. Непроверени не остават и колите, които бяха спрени пред съседните дворове до лъскавото имение. Докато единият от гардовете стоеше на пост, другият минаваше и надничаше през прозорците на возилата. „Какво ми чакалите тук и ми се криете. Вдигайте гълъбите! Тука нямате работа“, заканваше се здравият охранител на хората, които минаваха повече от два пъти пред къщата на Лара.

За разлика от предишните дни къщата обаче не е толкова посещавана. От рано сутринта до късния следобед нито една кола не спря отпред. В двора единствено стояха два черни джипа „Мерцедес Джи Ел“, които охранителите предвидливо вкараха и изкараха, така че да са с предниците към улицата, за да излязат по-бързо, ако се наложи. Около 20 минути след маневрата двамата охранители излязоха на тротоара и направиха бърз оглед на района. Веднага след това единият от джиповете потегли с мръсна газ от двора, като зад волана му беше млад мъж, най-вероятно приятел на семейството. Веднага след това портите на двора се затвориха, а двамата охранители се върнаха отново на пост.

#Лара Банева #охранители #откуп #отвличане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"