Българска фирма замесена в нелегална търговия с лекарства в Гърция

Българска фирма замесена в нелегална търговия с лекарства в Гърция
A A+ A++ A

Лекар, регистриран в България, е замесен в нелегална търговия на лекарства за процедурата ин витро, съобщи гръцката полиция, цитирана от БНТ.

Гръцката полиция разби престъпна мрежа за незаконен износ на тези медикаменти. Лекарствата за ин витро са били изнасяни в България.

Според гръцките власти ръководителят на престъпната мрежа е турчин. Той е арестуван с още 10 души.

Мрежата е разследвана от октомври 2012 г. Гръцката полиция арестува 11 души, замесени в трафик на лекарства и яйцеклетки. Задържаните са двама братя лекари от Солун, собственици на клиника за ин витро оплождане, собственици на фармацевтични компании и аптекари. Двама души още се издирват.

Според гръцката полиция основната дейност се е извършвала от компания, регистрирана от гръцки лекар в България.

„Ключовата фигура в мрежата е доктор в България, който притежава компания в България с клон в Атина. Цялата дейност се е координирала от там“ - твърди Теодорос Флоратос, шеф на финансовия отдел на полицията.

Схемата се е състояла в следното - органицазията е внасяла нелегално от Турция медикаменти за асистирана репродукция, продавани после в центрове в Гърция без разрешението на властите и без да се плащат данъци. Част от тези медикаменти са се използвали в солунска клиника.

Там са се инжектирали в бедни източноевропейки. Жените са продавали яйцеклетки срещу 1000 евро, използвани за желаещи за процедури ин витро. Даряването на яйцеклетки в Гърция е разрешено.

#Гърция #България #ин витро #лекарства #медикаменти #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници