Цветанов изненадващо благодари на Борис Велчев

Цветанов изненадващо благодари на Борис Велчев
"Съпоставяйки и Георги Първанов, и Сергей Станишев, Първанов беше по-добър държавник, никога не би могъл да допусне това нещо да се случи – компрометиране на институциите", каза Цветанов. Снимка: ГЕРБ
A A+ A++ A

Изненадващо в първия си коментар Цветан Цветанов благодари на предишния главен прокурор Борис Велчев в ефира на Нова телевизия.

От 2007 г. той не е допуснал прокуратурата да участва в изборния процес, посочи Цветанов. И даде да се разбере, че при тези избори не е било така, съобщи "Стандарт".

Вторият в ГЕРБ и шеф на предизборния щаб се извини на тези, които не отидоха да гласуват, защото по думите му е бил изместен истинският дебат. "Това, което наблюдавахме в тази компания, трябва да бъде проверено от европейските институции", заяви Цветанов.

"Дискредитирани са всички български институции. Трябва да се види какво натвори лидерът на ПЕС и на левицата, поясни той. "Тези компромати, тази помия беше насочена към мен и към лидера на ГЕРБ", заяви Цветанов.

"Съпоставяйки и Георги Първанов, и Сергей Станишев, Първанов беше по-добър държавник, никога не би могъл да допусне това нещо да се случи – компрометиране на институциите", каза Цветанов.

„Нека да излязат окончателните резултати и тогава ще се говори повече като конкретика за перспективата, която се очертава за България след тези избори. Това, което е важно е, че тези избори бяха по-различни от всички, провеждани до сега. Това, което наблюдавахме в тази кампания, трябва да проверят европейските институции, поясни още Цветанов.

"Ние сме готови с правителство, но все пак трябва да изчакаме резултатите. И, разбира се, да видим дали трябва да се говори с някои от другите политически формации, или просто ще предложим правителство на малцинството. Всяка една такава ситуация води до отрезвяване. Има възможности както за коригиране на досегашните ни грешки, така също и за осъществяването на един по-прагматичен диалог с всички, които имат определени искания", каза още Цветанов.

#избори #Цветан Цветанов #Борис Велчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници