Разбиха домашна нарколаборатория в Божурище

Криминални | 14 май 2013, вторник / 11:25| Показвания:Криминалисти от ОДМВР - София, откриха домашна нарколаборатория в Божурище, съобщиха от ОДМВР - София. Операцията била реализирана съвместно от служители на областната дирекция и колегите им от Районно управление „Полиция“ - Сливница.

Вчера органите на реда атакували жилище на ул. „Еделвайс“ в Божурище, обитавано от Н.Б., на 29 години. На третия етаж на къщата полицейските служители попаднали на истинска лаборатория за „професионално“ отглеждане на марихуана. В специално пригоден за целта гардероб, изолиран отвътре с отражателно фолио и огледала и оборудван със система за циркулация на въздуха и осветление, били открити няколко саксии с растения.

Навсякъде в стаята били разпръснати различни приспособления за отглеждане на „реколтата“. Служителите на реда иззели шест пластмасови туби с различна вместимост, пълни с течни препарати, пластмасова бутилка с пулверизатор, два стайни термометъра, вентилатор, десет торби с торопочвена смес. Наред с целия този инструментариум, била иззета суха тревиста маса от марихуана, както и тефтер с грижливо вписани бележки за отглеждане на канабиса.

Своеобразният наръчник съдържал също така и практически съвети, както и прецизен график за поливане и наторяване на растенията. Н.Б. е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Мъжът е криминално проявен, регистриран и осъждан за кражби. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по пълното му документиране продължава съвместно с Районна прокуратура - Сливница.


Тагове: нарколаборатория, Божурище, полиция, марихуана

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси