Депутатите от ГЕРБ напуснаха залата в знак на протест срещу Мая Манолова

Депутатите от ГЕРБ напуснаха залата в знак на протест срещу Мая Манолова
A A+ A++ A

Депутатите от ГЕРБ напуснаха пленарната зала в знак на протест срещу воденето на председателстващата Мая Манолова, предаде агенция „Фокус“. Десислава Атанасова възрази срещу това, че зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова, която водеше заседанието, направи изказване от председателското място. В залата останаха само председателят на ПП ГЕРБ и на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов.

„По коя точка от правилника вие си позволихте да влезете в ролята на ментор и да държите подобен тон?“, попита Атанасова. Според депутатите от ГЕРБ Манолова е нарушила правилника, тъй като, ако иска да взема отношение по същество, трябва да го направи от парламентарната трибуна и да бъде заместена на председателското място от друг заместник-председател.

Напуснахме в знак на уважението, което ние имаме към българските избиратели, защото мисля, че поведението на колегите от другите парламентарни групи вече е очевидно ясно за всички – БСП, ДПС и „Атака” – тройната коалиция си е вътре и гласува. Това каза пред журналисти в парламента народният представител от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова във връзка с това, че депутати от ГЕРБ напуснаха пленарна зала в знак на протест срещу воденето на заседанието на председателстващата Мая Манолова.

„Г-жа Манолова в момента в качеството си на председателстващ Народното събрание във време от 5 минути обяснява на всички народни представители как трябва да се държат, как трябва да се спазват процедурите и кога служебният министър-председател и служебният министър на икономиката трябва да вземат участие и кога са уведомявани. Нашият правилник, който се прилага и в 42-ото Народно събрание, е категоричен, че когато председателстващ иска да вземе думата, той трябва да посочи свой заместник-председател, който да му я даде. Г-жа Манолова току-що наруши правилника, който вчера 42-ото Народно събрание гласува”, заяви Атанасова.

По нейните думи това поведение е безпрецедентно. „Ние сме го виждали в предходния парламент – нейните процедурни хватки, неуважението към народните представители от останалите парламентарни групи, но това мина всички граници. Не се предаваме, ние сме най-голямата парламентарна група, спечелила над 1 милион гласове на български избиратели. Винаги сме за конструктивна опозиция и позицията на народните представители на ГЕРБ ще се чува”, каза още Десислава Атанасова.

„Единствено ПГ на ГЕРБ - 97 народни представители, се регистрира. Видяхте кой не се регистрира, кой днес гласува, по кои точки гласува. Това е тройната коалиция, която заработи в 42-ия парламент. ГЕРБ отстоява своята позиция. Тотално противоречащи партии в своите политически платформи като „Атака” и ДПС се прегърнаха”, допълни Атанасова.

#Народно събрание #Мая Манолова #ГЕРБ #протест #напускане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »