Борисов към европейски посланици: Извинявам се, че бяхте наречени „дебелобузи чичковци”

Борисов към европейски посланици: Извинявам се, че бяхте наречени „дебелобузи чичковци”
Борисов се извини и за това, че някои народни представители не са се изправили по време на европейския химн при откриването на 42-рото Народно събрание. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Като българин искам да се извиня, че бях в зала, в която вие бяхте наречени „дебелобузи чичковци“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с посланиците на страните - членки на Европейския съюз, САЩ и Турция, която се провежда в парламента, предава „Фокус“.

Борисов се извини и за това, че някои народни представители не са се изправили по време на европейския химн при откриването на 42-рото Народно събрание.

„Изказвам своята благодарност за нашата 4-годишна работа, за изключителната европейска солидарност, която имаше към България през този период на най-тежка финансова и икономическа криза“, добави Борисов.

„С няколко думи - искам да ви информирам за нашите планове, за това, което ще правим занапред. За първи път в историята на България в най-тежката финансова и икономическа криза политическа партия спечели за пореден път парламентарните избори, и то с много, но недостатъчно да направи кабинет“, каза бившият премиер.

Той допълни, че „принципите да не влизаме в каквото и да е взаимодействие с националистичната формация „Атака“, което съм декларирал през всичките години, и към ден днешен са валидни“.

„Поканихме на тази среща страните - членки на ЕС, посолствата на САЩ и на Турция, защото това са държавите, с които най-пряко поддържаме ежедневен контакт, и бихме искали да продължим да работим заедно с вас много активно и коректно, в интерес на България и на българското общество вече като парламентарна опозиционна сила“, каза от своя страна бившият министър на външните работи в правителството на ГЕРБ Николай Младенов

На срещата присъстват 22 посланици от Европейския съюз, САЩ и Турция.

#Бойко Борисов #Турция #САЩ #ЕС #посланици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"