Саудитски принц съди сп. „Форбс“, подценило богатството му

Саудитски принц съди сп. „Форбс“, подценило богатството му
Принц Ал Уалед и съпругата му принцеса Амира
A A+ A++ A

Саудитски принц съди американското списание „Форбс“ за клевета, защото съобщило, че притежава само 20 милиарда долара в ежегодната си класация на най-богатите хора в света, при положение че в действителност бил собственик на почти 30 милиарда долара, предаде БГНЕС.

Принц Ал Уалед бин Талал, един от най-богатите бизнесмени в света, твърди, че списанието подценило богатството му с 10 милиарда долара. Той беше поставен на 26-о място в тазгодишната класация. Истинското му богатство от 29,6 милиарда долара би го изкачило в Топ 10 на класацията.

В интервю за британския вестник „Сънди Телеграф“ през март Ал Уалед обвини „Форбс“ в предубеденост към инвеститорите и финансовите институции от Близкия изток. Сега принцът решил да заведе дело за клевета срещу издателството на списанието „Рандол Лейн“ и срещу двама журналисти пред Върховния съд в Лондон, съобщава в. „Гардиън“.

Принцът твърди, че класацията на най-богатите хора в света е уронила сериозно репутацията му и е навредила на финансите на компанията му Kingdom Holdings. Тя контролира дялове в „Епъл“, „Фейсбук“, „Туитър“ и „Нюз Корпорейшън“ на Рупърт Мърдок.

Принцът притежава хотелите „Савой“ и „Плаза“ в Ню Йорк, хотелската верига „Четири сезона“ и дял в собствеността на комплекса Canary Wharf в Лондон. Списание „Форбс“ изчислило богатството на принца въз основа на известните му инвестиции вместо цената на акциите на компанията на саудитската фондова борса.

„Много сме изненадани от твърденията, че принц Ал Уалед е решил да съди „Форбс“, особено ако го е направил във Великобритания, юрисдикция, която няма нищо общо с нашата история. „Форбс“ остава на своята позиция“, заяви пред „Гардиън“ говорител на списанието.

#принц #богатство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници