Томислав Дончев: България не е губила стотинка от европейските програми

Томислав Дончев: България не е губила стотинка от европейските програми
„Към момента има 30% възстановени средства, 40% вътрешни плащания и 105% договорени от цялата финансова рамка”, отбеляза Дончев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

Досега България си е изпълнявала годишните цели и по тази причина не е губила нито стотинка от европейските програми“, заяви депутатът от ГЕРБ и бивш министър по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев, предаде „Фокус“.

България има годишни цели и за 2013 г. Коментари на едро - как има опасност да се загубят средства, може би трябва да ги приемем като някакъв вид застраховка за следващи неудачи“, каза Дончев.

Към 2009 г. нашето правителство започна с 0% възстановени средства, с вътрешни плащания по-малко от 1% и 18% договорени от цялата финансова рамка. Към момента има 30% възстановени средства, 40% вътрешни плащания и 105% договорени от цялата финансова рамка“, отбеляза Дончев.

„Най-интересен е натрапчивият коментар как България може да загуби средства заради бездействие на предишното правителство. Всяка година, когато държавата достигне годишните цели, тя няма отписване или загуба на средства“, каза бившият министър и посочи, че „целият ресурс практически е договорен, България няма нито една спряна оперативна програма“.

„Не бива в средата на годината цялата система да се зарежда с подобно малодушие. Това е като коментар между съпрузи, като единият каже: „много се страхувам, днес може да ти изневеря“, каза той.

Има неписано правило новоизбрано правителство да се ползва от сто дни толеранс. Не очаквайте политикански атаки срещу правителството. Основната цел е да информираме обществото, защото истината е важна, и да предпазим от бъдещи грешки във всяка една от тези сфери”, заяви Томислав Дончев.

#Томислав Дончев #програми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"