Орешарски: Призовавам да запазим спокойствие и да работим

Орешарски: Призовавам да запазим спокойствие и да работим
Орешарски проведе среща с Ромпой в Брюксел. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Аз бих призовал всички да запазим спокойствие, да работим през следващите поне шест месеца до една година, за да свършим неща, които очевидно са необходими.“

Това каза премиерът Пламен Орешарски в края на срещата си с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой, съобщи БГНЕС.

„В контекста на политическата проблематика на първо място трябва да подобрим Избирателния кодекс, най-малкото, за да има по-висока степен увереност, че следващите парламентарни избори, когато и да бъдат, ще са значително по-честни, отколкото тези, провеждани в последните години“, каза още премиерът.

Той обяви, че е представил пред председателя на Европейския съвет намеренията на правителството, залегнали в програмата му.

„Говорихме и за предстоящия през следващата седмица Европейски съвет, с акцент върху три момента – справянето с младежката безработица, достъпа до финансиране на малките и средните предприятия и банковия съюз, и работата, свършена до този момент в тази посока. Аз не се наех с категорични оценки по отношение на нашата позиция, тъй като ние не споделяме напълно присъединяването на България на този етап към единния надзор. Въздържах се по-скоро от категорични оценки“, уточни премиерът.

#Европейски съвет #България #Херман Ван Ромпой #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"