Стойнев: Няма да има съкращения в мините, но трябва да осигурим работа

Стойнев: Няма да има съкращения в мините, но трябва да осигурим работа
„Оттук нататък, ако моделът тръгне, септември-октомври можем евентуално да говорим за увеличаване на цената на въглищата - това, което се изисква от дълго време, тъй като не е справедливо в продължение на 4 години цената на въглищата да не е увеличавана.
A A+ A++ A

„Няма да има съкращение в мините, но целта ни е на първо време да осигурим работа. С промените в Закона за енергетиката считам, че ще осигурим работа“, заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, предава „Фокус“.

„Оттук нататък, ако моделът тръгне, септември-октомври можем евентуално да говорим за увеличаване на цената на въглищата - това, което се изисква от дълго време, тъй като не е справедливо в продължение на 4 години цената на въглищата да не е увеличавана, хората работят на под себестойност“, коментира Стойнев.

Според него „това ясно говори, че някой е водил целенасочена политика за фалит на мините“.

„Това няма да го допуснем. Но първо трябва да гарантираме работа на миньорите и едва тогава можем да мислим за увеличаване на цената на въглищата. Държа миньорите и техните семейства да ме разберат“, заключи министър Стойнев.

#Драгомир Стойнев #мини #съкращения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"