Росен Малинов, областен управител на София: Държавната собственост в столицата е тотално опоскана

Росен Малинов, областен управител на София: Държавната собственост в столицата е тотално опоскана
Там, където правното основание е отпаднало, ще действаме според закона, злоупотреба или употреба на държавна собственост в мое лице няма да има, категоричен беше Малинов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В областната управа на София са постъпили две искания за предоставяне на помещения от страна на политически партии, получили повече от 1% на последните избори, съобщи областният управител Росен Малинов, предаде БГНЕС.

Движение „България на гражданите“ на Меглена Кунева  държат да получат офис в центъра на София, докато Светослав Витков и неговата партия „Глас народен“ нямат такива претенции и са се съгласили да огледат помещение в Студентски град.

От областната администрация търсят и къде да се настани администрацията на новото Министерство на инвестиционното планиране.

„Държавната собственост в София е тотално опоскана, почти няма ресурс, който да ползваме“, коментира Областният управител на София-град Росен Малинов.

Той има информация, че има и помещения, които неправомерно се ползват от политически партии, но все още не е получил пълната справка за това кои партии ползват под наем държавни помещения в София, на какво основание, колко наем плащат и кога изтичат договорите им.

„Там, където правното основание е отпаднало, ще действаме според закона, злоупотреба или употреба на държавна собственост в мое лице няма да има“, категоричен беше Малинов.

#Росен Малинов #София #Малинов #държавна собственост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници