Премиерът на Пакистан уволнява всички корумпирани чиновници

Премиерът на Пакистан уволнява всички корумпирани чиновници
Наваз Шариф, наричан „Лъва от Пенджап“, има сред политическите кръгове в страната си и в чужбина репутацията на прагматичен политик.
A A+ A++ A

Премиерът на Пакистан Наваз Шариф се е разпоредил да бъдат уволнени всички корумпирани държавни служители, предаде ИТАР-ТАСС.

„Борбата с корупцията е най-важната задача на действащото правителство“, се казва в писменото изявление на Шариф, адресирано към ръководителите на всички министерства и ведомства в страната.

„От сега нататък длъжностите в системата на държавните учреждения трябва да се заемат само от достойни хора“, се подчертава в изявлението.

Наваз Шариф, наричан „Лъва от Пенджап“, има сред политическите кръгове в страната си и в чужбина репутацията на прагматичен политик. Той се ползва със солиден авторитет в монархиите от Персийския залив и особено в Саудитска Арабия - един от главните политически и икономически съюзници на Пакистан.

Негова е заслугата за това, че Пакистан се сдоби със статут на ядрена държава. Двете предишни правителства, оглавявани от Наваз Шариф, ще бъдат запомнени и със завършването на важни национални проекти като автомагистралите Исламабад -Лахор и Исламабад – Пешавар.

#Пакистан #Наваз Шариф #държавни служители #корупция #Шариф

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"