Лазар Лазаров: Пускаме АМ „Тракия“ до 15 юли

Лазар Лазаров: Пускаме АМ „Тракия“ до 15 юли
До дни документите за АМ „Тракия“ ще бъдат внесени в ДНСК. Снимка: stroitelstvo.info
A A+ A++ A

„15 юли е срокът за пускането на автомагистрала „Тракия“ по договор“. Това заяви председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Лазар Лазаров. Той обясни, че няма никакви притеснения за пускането на автомагистралата в експлоатация в срок, предаде агенция „Фокус“. Стана ясно, че до 8 юли всички работи по магистралата трябва да бъдат приключени. „Към понеделник основният пакет ще е готов и ще бъде внесен в ДНСК. Платили сме държавната такса“, добави още инж. Лазар Лазаров.

Лазаров обясни, че на всеки един от възлите ще бъдат сложени знаци, които да указват каква дистанция има до съответната бензиностанция. Той изрази учудване от факта, че въпреки издадените разрешителни няма интерес за изграждане на частни обекти покрай магистралата.

Председателят на пътната агенция съобщи още, че участъкът от автомагистрала „Хемус“ в отсечката Шумен – Белокопитово, ще бъде пуснат между 25 и 27 юли.

В АПИ отвориха и ценовите предложения за химически санитарни възли на магистрала „Тракия“. Първото предложение беше на „TNG Мастерклин“ ЕООД, като предложената цена е в размер на 134 864 лева без ДДС, а наемна цена за 1 месец на 44 броя нови изправни санитарни възли – в размер на 5619 лева без ДДС.

#Лазар Лазаров #АПИ #ДНСК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"