Вигенин: Ще сведа до минимум политическите назначения на посланици

Вигенин: Ще сведа до минимум политическите назначения на посланици
„Трябва да направим по-ефективна българската дипломатическа служба. В момента анализираме нуждите на българските посолства в чужбина. Със сигурност ще се наложи един преглед и на консулското обслужване. З проблеми сигнализират български граждани.
A A+ A++ A

„Ще направя така, че до минимум да бъдат сведени политическите назначения на посланици“, заяви министърът на външните работи Кристиан Вигенин, предава „Фокус“.

Вигенин представи приоритетите на МВнР на заседание на Парламентарната комисия по външна политика.

„Ще работя за това да има една професионална, ефективна дипломатическа служба, в която дипломатите да се чувстват достатъчно мотивирани и достатъчно подготвени да отстояват българския интерес. Ще огранича до минимум, ако въобще има опити за политически натиск върху дейността на МВнР. Ще направя така, че до минимум да бъдат сведени политическите назначения на посланици. Ако се правят изключения, то ще бъде за хора, които имат достатъчна тежест, достатъчно влиятелни и известни фигури в България“, обяви външният министър.

„Трябва да направим по-ефективна българската дипломатическа служба. В момента анализираме нуждите на българските посолства в чужбина. Със сигурност ще се наложи един преглед и на консулското обслужване. Има проблеми, за които сигнализират български граждани в чужбина и туроператори“, посочи Вигенин.

#Кристиан Вигенин #посланици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »