Даренията за МВР вече са забранени

Даренията за МВР вече са забранени
През седмицата Йовчев обеща да дни да издаде заповед, с която да спре всички дарения към МВР, с изключение на тези по международните договори и съвместните проекти. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вътрешният министър Цветлин Йовчев забрани сключването на договори за дарение в МВР, освен в изпълнение на международни договори, по които България е страна, и съвместни проекти, съобщиха от пресцентъра на МВР за агенция "Фокус".

Министърът съобщи, че е взел това решение при представянето на Програмата на МВР в рамките на Програмата на правителството „Държавност, развитие, справедливост”“.

Мотивът за това решение е, че ако МВР получава дарения от частни фирми, се създават условия за конфликт на интереси, а ако даренията са от общински или държавни фирми, то това е форма на скрито финансиране.

През седмицата Йовчев обеща да дни да издаде заповед, с която да спре всички дарения към МВР, с изключение на тези по международните договори и съвместните проекти.

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, притиснат от ЕС, също забрани даренията, но остави тази възможност на общините и държавните фирми. В резултат на това частните дарения започнаха да минават през общините.

"Ще вървим към това да се освободим от всички несвойствени дейности. Поддържат се столове и барчета, а МВР не бива да се занимава с такава дейност. Идеята е за СОТ да приключи с търговската дейност. МВР има авторемонтна база, но и договори със сервизи", обясни министър Йовчев.

#Цветлин Йовчев #МВР #дарения #Цветан Цветанов #ЕС #Йовчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"