БСП на път да се откаже от паметника на Бузлуджа

БСП на път да се откаже от паметника на Бузлуджа
В БСП вече се чудят дали изобщо да вземат руината, в която се е превърнал някогашният дом паметник. Снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

БСП е на път да се откаже от паметника на Бузлуджа по финансови причини - поддръжката на монумента се оказа непосилна за партията, предаде Би Ти Ви.

Дни преди традиционния събор на партията, все още не е ясно кой ще даде пари за обезопасяването и ремонта на съоръжението.

През август 2011 г. бившият примиер Бойко Борисов официално обяви, че прехвърля собствеността върху монумента на Бузлуджа на БСП, когато го поиска. Въпреки изразеното желание на партията преди две години да получи паметника, оказало се че неговата поддръжка е непосилна за бюджета й.

В БСП вече се чудят дали изобщо да вземат руината, в която се е превърнал някогашният дом паметник. Казват, че субсидията не им стига, за да ремонтират партийната светиня.

„Възможно ли е ние да не вземем тази собственост? Да, възможно е, имахме едно решение да видим какви са разходите и тогава да преценим”, заяви червеният депутат Антон Кутев.

Местната организация на БСП пък би отбой и намекна, че партията е по-добре да остави грижата и финансирането на ремонта на паметника в ръцете на държавата. Въпреки това, те имат планове за него.

„Считам че държавата е по-добре да инвестира в този паметник и да стане една добра туристическа атракция. Един музей на комунизма би бил много добър”, смята Васил Самарски.

#БСП #паметник #Бузлужда #Бойко Борисов #Антон Кутев #Васил Самарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници