Али Ахмети: Подкрепяме договор за добросъседство с България

Али Ахмети: Подкрепяме договор за добросъседство с България
A A+ A++ A


Подкрепяме договор за добросъседство с България. Това каза в интервю за агенция „Фокус“ Али Ахмети, лидер на Демократичния съюз за интеграция (ДСИ), част от управляващата коалиция в Македония.

„Ние подкрепяме договора. Нищо лошо няма да произлезе от този договор за Македония, защо да не се направи едно споразумение? Аз казах и на лекцията, не знам до колко съм бил разбран. Ако има исторически въпроси, нека историците да се занимават с тях. А ако има етнографски въпроси, нека етнографите да говорят за тях, ако - археологически, нека археолозите да се занимават с тях. Който иска – да определя, а аз съм албанец от Македония и искам всичко да бъде отворено, открито“, каза Али Ахмети.

„Ние сме инвестирали и ще инвестираме за това нашата страна да върви напред към европейска интеграция, да създаваме едни добри взаимоотношения с нашите съседи, както и междуетнически взаимоотношения в страната. Като цяло да имаме спокойствие, мир и помирение на Балканите, да има свободно движение на хората. От границата до тук има 114 километра, от Скопие до мястото, където съм роден, също са 114 километра – защо да не стане Коридор номер 8, защо да няма свободно предвижване на хора, без визи, без всякакви административни пречки и изисквания, защо да няма едно добро сътрудничество? Защо да не сме отворени? Това са човешки стандарти, а не че ги изисква Европа и ние трябва да ги направим“, каза още Али Ахмети.

#Али Ахмети #България #Македония #договор за добросъседство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници